Ορέστης Δαβίας

Posted in Η ομάδα μας

davias1

Γεννήθηκα δίπλα σε δάσος και από παιδί ένιωσα το κάλεσμα της Φύσης
Σπούδασα Βιολογία και αφοσιώθηκα έκτοτε στην έρευνα του πιο ειρηνικού και γόνιμου ανάμεσα στα έξι Βασίλεια, εκείνου των Φυτών. Εργάστηκα για πολλά χρόνια σε κήπους, αγροκτήματα, γραφεία και εργοστάσια.
Έζησα παραπάνω απ’ όσο έπρεπε στη γκρίζα Πόλη. Και επειδή δεν άντεξα άλλο τα αδιέξοδα του πολι-τισμού της και τη δυσωδία της πολι-τικής που γεννιέται στην επικράτειά της, επέλεξα την ελευθερία των βουνών. Ζω τώρα μαζί με δέντρα και βότανα, συντροφιά με ανθρώπους που τα κάνουν να προκόβουν.

 

Δεν μπορώ να συμφιλιωθώ με το γεγονός ότι τούτος ο τόπος με την ανεξάντλητη παραγωγική δυνατότητα πνίγεται στα σκουπίδια και εσχάτως δυστυχεί. Κι όταν βλέπω πόσα εμπόδια υψώνονται για τους, λίγους έστω, αγρότες που θέλουν να ξεφύγουν από τον πλάνο δρόμο των προηγούμενων δεκαετιών, θλίβομαι βαθιά.
Εκεί λοιπόν που πια το ‘χα πιστέψει ότι το πάθος μου για μια Γεωργία που υπηρετεί τις πραγματικές ανάγκες και φροντίζει τον πλανήτη μας θα με κρατούσε για πάντα σε πορεία μοναχική, όλα ξαφνικά άλλαξαν. Είναι η μεγάλη ανάγκη της εποχής μας για μια σωτήρια στροφή, μαζί με τη χαρά του να σφυρηλατείς με φίλους τα εργαλεία του αύριο, αυτά κυρίως που με ώθησαν να συμμετάσχω στις προσπάθειες που συντονίζει η ιστοσελίδα Real Farm.
Πριν προτείνω την εφαρμογή των ιδεών μου, πάντοτε τις δοκιμάζω πρώτα στην πράξη. Και γράφω σχετικά σε έντυπα και βιβλία.Όταν αποκαρδιώνομαι από τα όσα συμβαίνουν γύρω και μέσα μας, θυμάμαι ότι η γη θρέφει την ελπίδα. Και ξέρω ότι είμαι καλύτερος στο γήπεδο, απ’ ότι στα χαρτιά…

 

Tags: αγρόκτημα φάρμα βότανα

0
0
0
s2smodern